045 3564335 info@gado-gado.net

Annisan Keittiö By Gado-Gado tmi

 

Gado-Gado tmi on alkuvuodesta 2021 perustettu yritys. Annisan Keittiö (Y-Tunnus: 3181129-5) on Gado-gado toiminimen alla toimiva brändi.

Annisan Keittiö tarjoaa asiakkailleen autenttisia Indonesian saariston ruokia. Annisan Keittiön kautta tarjoamme makuelämyksiä Indonesian saaristosta sekä indonesialaisesta ruokakulttuurista.

Annisan Keittiön reseptit ovat peräisin Annisan äidiltä, isoäidiltälta ja muilta sukulaisiltaan.

Gado-Gado-yrityksen nimi tulee indonesialaisesta sanasta gado gado, joka on perinteinen indonesialainen salaatti. Indonesiassa sanaa joskus käytetään myös kuvaamaan monimutkaista elämää, viitaten gado gadon monimutkaiseen makuun. Gado gado-salaatissa on monta eri makua,   kuten makeutta, suolaisuutta, happamuutta, vähän kitkeryyttä ja tulisuutta. Gado-Gadoon kuuluu erilaisia kasviksia, ja yhdessä sekoitettuna niistä tulee todella maukkaita.

Elämä on monimutkaista. Ilo, viha, onnellisuus ja pettymys kaikki kuuluvat elämään.  Erilaiset elämän vaiheet ja tunteet tekevät elämästä ihanan. Aivan kuten Gado-Gado salaatti, niin Annisan elämäkin on ollut monimutkaista, mutta kaiken kaikkiaan ihanaa. Gado-gado-nimi heijastaa tätä filosofiaa.

Indonesia ja sen ruokakulttuurit

 

Indonesia on eksoottinen ja monikulttuurinen maa, jolla on tuhansia saaria. Jokaisella saarella puhutaan eri kieltä, on erilaisia ruokakulttuureja sekä erilaisia perinteisiä pukuja. Indonesiassa puhutaan yli 800 eri kieltä. Indonesiassa jokaisella saarella on omia erikoisruokia. Esimerkiksi Sate lilit ja Ayam betutu ovat Balin saarelta, Rendang tulee Sumatran saarelta, Mie Aceh Banda Acehilta, Nasi Gudeg tulee Jaavalta, ja niin edelleen. Jokainen ruokalaji jokaiselta saarelta edustaa saaren luonnonvarojen ja kulttuurin rikkautta.

Toivomme, että asiakkaiden maistaessaan herkullisia ruokiamme ja nauttiessaan ruoamme aromaattisesta tuoksusta, he saavat kokea matkustavansa Indonesiaan ja kokevansa kulttuuriamme omalta ruokapöydältään.

Tarjoamme myös indonesialaista arki- sekä katuruokaa, koska haluamme että asiakkaamme saavat mahdollisuuden kokea mitä paikalliset indonesialaiset syövät päivittäin.

Uskomme, että ruoka on yksi parhaista tavoista edustaa kulttuuria. Uskomme myös, että ruoka on suuri yhdistäjä, joka tuo meidät yhteen ja saa meidät unohtamaan erimielisyytemme. Uskomme myös, että hyvä ja maukas ruoka tuo hymyjä ja onnea elämäämme.

Tervetuloa tutustumaan Indonesian ruokakulttuuriin!